ModelSpoorGroep Valkenswaard

... samen maken we de hobby leuker

Totaalconcept: Informatie voor Beursorganisatoren

Het is voor beursorganisatoren erg belangrijk, dat zij hun bezoekers een compleet beeld kunnen aanbieden van alles wat met modelspoor te maken heeft. Veelal beperkt zich dit tot het uitnodigen van een Modelspoorgroep, die dan met hun baan of diorama naar de beurs komen en deze aan het publiek showen. Niks mis mee, dat doen wij als ModelSpoorGroep Valkenswaard ook, doch wij vinden dat er meer gedaan kan worden richting publiek, dan alleen met een baan komen naar een beurs. In onze mooie hobby komen namelijk alle technieken samen: tekenen, solderen, timmeren, schilderen, landschapskunde, IT, digitalisering, besturingsprogramma’s, modelbouw enz.

Op grond van een jarenlange ervaring met het betrekken van het publiek tot onze mooie hobby, bieden wij als ModelSpoorGroep Valkenswaard een totaalpakket aan.

Dit houdt in, dat we minstens met een modulebaan (De Kempen) of met een diorama (Veldhoven 1935 of B.A. Bodil) + een demonstratietafel en/of met een rangeerbaan voor kinderen door u uitgenodigd kunnen worden om op uw beurs te participeren.

Op de demonstratietafels wordt (-en) dan door leden van onze club aan het publiek uitleg gegeven over het bouwen van huizen met styreen, het hanteren van perspectief op de baan, bouwen van bomen, van wagons, enz. Wij hebben dit voor het eerst toegepast op Eurospoor in 2016 en Rail 2017 en gebleken is, dat het publiek hier enthousiast op reageert.

De Kinderbaan van meester Jan behoeft geen verdere toelichting: zie de foto’s in de modelspoorbladen en op onze site.

Voor u is het belangrijk, dat er veel bezoekers komen en voor de hobby in het algemeen is het belangrijk, dat er verjonging plaats vindt. Deze komen beide samen in ons “totaalpakket”.