ModelSpoorGroep Valkenswaard

... samen maken we de hobby leuker

Tentoonstelling 25 jarig jubileum groot succes! - maart 2015

Film Jubileumtentoonstelling

Op 23 maart verscheen een film over onze jubileumtentoonstelling van 15 maart 2015. Het filmpje is gemaakt door jbfilms.nl. Klik HIER om het filmpje te bekijken.

Tentoonstelling 25 jarig jubileum groot succes!

DOMMELEN - Zondag 15 maart 2015 vierde ModelSpoorGroep Valkenswaard haar 25 jarig jubileum  met een jubileumtentoonstelling bij Sport- en Ontmoetingscentrum ‘De Belleman’. De modelspoorgroep had breed geadverteerd in kranten, websites, en beeldkranten wat zijn vruchten afgeworpen heeft. Bij deze tentoonstelling stonden niet alleen alle banen van ModelSpoorGroep Valkenswaard, maar ook collega modelbouwers stelden hun baan ten toon.

Hierdoor kreeg het publiek een grote variatie in banen te zien. Het varieerde van een baan van een tropisch eiland via een berglandschap naar een middeleeuws tafereel. Het publiek reageerde enthousiast op hetgeen wat men gezien had.

Voor de kinderen was er ook van alles te doen. Er werden platen van treinen gekleurd, veel Auhagen huisjes gebouwd en de kinderen konden zelfs nog een Rangeerdiploma halen op de ‘Kinderbaan van Meester Jan’ waar de wachttijd opliep tot één uur.

Naar de reacties te oordelen was de jubileumtentoonstelling een groot succes. Een schatting is dat we meer dan 1000 bezoekers gehad hebben. Deze tentoonstelling bewees dat het stadium van ‘spelen met treintjes’ zeker niet meer opgaat voor de hobby zoals door de diverse modelbouwers geshowd.

De jubileumcommissie is blij met het resultaat en bedankt de collega modelbouwers. Hieronder vindt u de foto’s van de jubileumtentoonstelling en aan de linkerkant het historisch overzicht van de ModelSpoorGroep. Ook staan onder de foto de banen die aanwezig waren.

DSC_2031a
DSC_2040a
DSC_2073
DSC_2074
DSC_2076
DSC_2093a
DSC_2094
DSCN4964
groepsfoto
1/9 
start stop bwd fwd

De aanwezige banen waren (klik op de link voor informatie over de baan):

De Wijnstokerij - Gerard van de Weijer

Doarginder - Gerbrand Haans

De Tramstraat - Gerard Hendriks

La Baraque - Hans Louvet

Jairuba - Digger Rossel

St Bernina - Eddy de Wilde

IJsselstein - Peter Dillen

De Niggende Saligheyd - Hugo Baart

Diorama 'B.A. Bodil' - ModelSpoorGroep Valkenswaard

Diorama 'Veldhoven 1935' - ModelSpoorGroep Valkenswaard

Modulebaan 'De Kempen' - ModelspoorGroep Valkenswaard

Home 25 jarig jubileum